Nyt fra PM & LD

Stor tak til alle for en fantastisk dag på Kastellet i 4. juni til Copenhagen Pipe Band Gathering 2022 – ikke mindst til alle vores trofaste supportere som er med til at fastholde vores fokus på at være sociale sammen og dermed understøtte én af vores helt grundlæggende værdier i bandet. 

 

Kastellet udgør en fantastisk ramme for samling af den skotske musiktradition – og der var flot syn på en dag med høj solskin og masser af mulighed for at møde ”gamle” bekendtskaber fra nær og fjern og nyde synet af et Massed band med omkring 100 deltagere.

 

Flere billeder kan findes på Kastellets Facebookside www.facebook.com/KastelletKbh

 

Bandet deltog også til DM i Bjerre på Kr. Himmelfartsdag. Det var et super initiativ og virkelig godt arrangement, og med stor opbakning fra lokalmiljøet der var med til at understøtte den gode stemning. Vejrmæssigt var det dog en noget mere udfordrende oplevelse end Kastellet – dagen bød på regn og blæst, hvilket også udfordrede kvaliteten i spillet. Men vi kom hjem med en flot 1. plads i MSR i både piping og drumming og en 2. plads i Medley også i både piping og drumming. 

 

Vores deltagelse både på Kastellet og til DM har været nogle rigtig gode platforme til at få trænet og få øjnene op for hvor vigtige de helt basale ting er for at levere en god musikalsk performance som fx;  Har man styr på alle uniformsdele i god tid inden dagen, hvor og hvornår skal vi mødes, hvordan skal vi marcherer ind og hvordan går vi cirkel, har vi styr på vores instrumenter hver især…osv. osv. 

Der kan selvfølgelig altid ske noget uforudset, men jo mere vi hver især har vores basis ting i orden ift. rammer, uniformer og ikke mindst vores instrumenter, jo mere energi og robusthed er der til at koncentrere sig om spillet, blæsning og lyden på dagen – og dermed overskud til at kunne nyde musikken. Noget vi også fremadrettet vil lægge stor vægt på ved deltagelse i konkurrencer. 

 

Vi er fortsat en meget stor pipergruppe i bandet på op til 17 pipers – virkelig skønt, inspirerende og imponerende at være en del af, men også tidskrævende når lyden skal være på plads. På trommesiden har vi været noget i undertal i 2022 ift. at skabe den rette balance i bandets ensemble. Marie Vinter (bas/tenor) og Erik Martiny (side) har trukket i stort læs og været meget stabilt spillende – tusind tak for det. Herudover glæder vi os over at Michael Skovgaard Larsen er på vej tilbage på bas efter en pause samt at både Claus Olsen og Tine Hedegaard er fast med på zoom fra Fyn/Jylland. Michael Ambech spiller også med bandet når tiden tillader det, og endnu et par drummers har henvendt sig mhp. at spille i bandet – så der er rigtig mange gode muligheder for at sætte en stærk trommegruppe frem mod 2023. 

 

Som musikalsk ledelse glæder vi os meget til allerede efter sommerferien 2022 at tage fat i træningen frem mod sæson 2023 hvor vi ”fyrer op” under konkurrencedeltagelse. Vi planlægger således med konkurrencer både forår og efterår – og meget gerne i udlandet. Lige efter sommerferien vender vi tilbage med vores oplæg og vender tanker om organisering, træning, deltagelse i konkurrencer mm. i bandet. 

 

Indtil da har vi en nært forestående sommerperiode hvor vi kan nyde at spille udendørs på grusbanen i Valby Idrætspark – her er alle velkomne forbi til at spille med, lytte til musikken og/eller få en god snak og måske en kold øl efter træningen.

 

Vel mødt – og rigtig god sommer til alle

Fra P/M Tue og L/D Karin  

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*