Holbæk Autumn Championships 2023

v/Paul Martin Holm

Den ellevte november afholdtes den årlige efterårskonkurrence, Holbæk Autumn Championships. I HP&D var vi lettede over og glade for at HAC fandt sted i år, eftersom den måtte aflyses sidste år pga. for få tilmeldte. Som i tidligere år var der velkendte udenlandske dommere, nemlig  Brian Lamond og Gus Sicard, som efter konkurrencerne lørdag gav undervisning til interesserede søndag.

 

Dommerne spiller efter middagen.

I vores band var der blevet talt en hel del for, at vi skulle støtte HAC ved ikke alene at deltage med grupper, men også som solister – og det skete. Adskillige havde ikke deltaget i solo i mange år. Vi var også repræsenteret ved en kvartet samt et miniband med varierende bemanding.

Hvordan gik det så? Som deltager hører man ikke så meget til sine konkurrenter, så det ved tilhørerne bedst. Resultatlisten er for længst offentliggjort af HAC, og i HP&D har ledelsen allerede udtalt sig og vi har alle diskuteret præstationerne. Efter hvad jeg har hørt, var alle vældig glade for at deltage i det hele. Så lad mig i stedet skrive lidt personligt om arrangementet.

 

Ovenstående billede og de 2 efterfølgende viser bandet, der forbereder sig til konkurrencerne.

Konkurrencedeltagelse er altid en udfordring og er altid gennem forberedelsen en uvurderlig fokuseret indsats, som uvægerligt tilfører kvalitet til ens personlige spil – og nogle gange er det her man oven i købet opnår nye højder i sit spil. Og det gælder uanset hvordan det så går, når man endelig står konfronteret med sin bedømmer og har et skud i bøssen. 

¾ af vores kvartet ankom allerede fredag aften – og fik en god Mortens Aften-and på en restaurant i Holbæk , og slukkede efterfølgende tørsten medens vi hyggede os videre et andet sted før vi gik tilbage til Hotel Strandparken, hvor vi mødte svenskere og århusianere, overnattede og hvor konkurrencen skulle foregå. Lørdag var der et passende antal solokonkurrencer, som havde fra 2 til 14 deltagere. Det var en fornøjelse at nogle af landets førende udøvere deltog – og for også nogle af dem, Bernard og Tom, var det første gang i mange år. Det var også en fornøjelse, at der var et stort kontinent af deltagende elever fra Stockholm. For mit eget vedkommende havde forberedelsen af solostykkerne ikke været helt så omfattende som planlagt, men bedømmelserne var glimrende med brugbare og konstruktive kommentarer.

Der var passende tid mellem solo konkurrence disciplinerne. Det samme kan ikke siges for grupperne. Kun et drum corps, kun en kvartet samt to minibands deltog i de syv konkurrencer for grupper. Det betød at der var for kort tid til at forberedelse mellem hver af de sidstnævnte, som havde et overlap af musikere. Formentlig af hensyn til publikum var der ganske få minutter til forberedelse mellem hver optræden. En flittig solo-piper måtte af udmattelse opgive en af flere miniband-optrædener og en anden pipers reedproblem var der ikke tid til at gøre noget ved. Det blev hektisk og langt fra optimalt. På den meget positive side er indsatsen fra arrangører og officials, som gjorde, at deltagere fik god opdatering om hvornår de skulle på, i takt med de altid forekommende små forskydninger i tidsplanen. Det bør i fremtiden planlægges med bedre tid til ”tuning”.

 

Hele konkurrencen blev afviklet på bedste vis, afsluttende med en fin overrækkelsesceremoni med diplomer og pæne præmier. Tak for et godt arrangement!

Derefter var der fælles middag på hotellet. Som sidste gang i 2021, var den ikke helt ideel. Denne gang blev fadene i buffeten tømt før alle havde fået mad. Bla dommerne måtte stå midt på gulvet og vente i længere tid på at mere mad blev lavet færdig. Temmelig pinligt. Siden var der en måltids forstyrrende seance, hvor personalet ved henvendelse til alle gæster søgte afklaring på hvem, som havde betalt hvad på forhånd. Og drikkevarerne blev serveret langt inde i spisningen. Pris og kvalitet rimede ikke her, men disse krusninger i velværet tog ikke luften ud af stemningen blandt deltagerne. Aftenen afsluttedes godt af med samling i billardstuen (det store tuning-lokale) i en god atmosfære – og natmaden, aspargessuppe, var rigtig god.

1 Comment

  1. Kære Jer.
    Tak for endnu et flot Lyngtidende. Det er så hyggeligt at følge jeres færden og sjovt at høre om de traditioner, der stadig lever. Jeg er i øvrigt så imponeret over alle “de gamle musikere”, der har spillet i 40 ja, over 50 år i bandet. Jeg har heldigvis god kontakt til mange af jer – en kontakt som jeg er meget, meget glad for. Kh Berit

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*