Lunt og godt hos Marie

Af Karin Kell Nielsen

I alle mine år som trommeslager i bandverdenen er perioden med Corona nok den mest besynderlige tid, jeg har taget del i. For hvordan bevarer man motivation, energi og spilleglæde og får holdt sin træning ved lige, når alting er lukket ned, og man ikke kan mødes og dyrke det, som jo binder os sammen som band, nemlig kærligheden til musikken og det gode sociale samvær?

Måske netop derfor er taknemmeligheden og glæden endnu større nu, hvor Danmark igen er åbnet, og vi kan nyde sommeren og det udendørs bandspil i et HP&D med potentielt 19 pipers og 7 sides samt bas og tenor. 

Efter en lang periode, hvor træning for trommegruppen og den fælles bandtræning har foregået via zoom, var det fantastisk igen at komme ”på græs” og få luft under stikkerne tirsdag d. 18. maj.  Det var virkelig en fornøjelse og næsten surrealistisk igen at stå i den store cirkel med hele bandet og spille – drummers og pipers sammen – på store instrumenter. Lyden var bestemt ikke optimal og alle instrumenter skal selvfølgelig tunes ind igen efter en lang pause, men det har vi jo heldigvis fortsat foråret og sommeren til.

Under den seneste corona-nedlukning har mange valgt at spille sammen via zoom – både som trommegruppe og med hele bandet. Andre har valgt at holde helt pause fra tromningen og bandtræningen. Det kan selvfølgelig være svært at få støvet stikkerne af og igen få gang i det gode spil – det har jeg fuld forståelse for, da jeg personligt har gjort mig nogle erfaring med start efter 18 års spillepause og derfor ved, hvor vaskeligt dét kan være. Derfor er det en stor hjælp, at vi i bandet har inddelt vores repertoire i tre niveauer, således at alle har mulighed for at spille med, på det niveau de føler, at de magter på nuværende tidspunkt.

Dermed kan alle potentielt spille med uden at få dårlig samvittighed over ikke at kunne hele repertoiret, således at det sociale samvær og spillegælden kan fastholdes som vores motivationsfaktorer. Det sociale samvær er helt klart det vigtigste element til at bære os videre som band, og jeg er fuld af forhåbning ift. igen at få samling på både trommegruppen og hele bandet. 

Ligesom det gælder for piper-gruppen, har der også i trommegruppen været behov for at arbejde mere med vores lyd. Vi nåede lige inden corona-nedlukning at investere i nye skind og sidings samt carriers og nye trommekasser med hjul. Det hele nåede heldigvis til Danmark dagen inden Brexit og har stået lunt og godt hjemme hos Marie siden december. Vi er nu ved at få pakket alt ud, som var det jul om sommeren, og vi desuden påbegyndt arbejdet med at optimere lyden for både sides og bassektion. Herudover har vi også fået solid bistand af Anders Jensen til at skrive beatings, som vi kan glæde os til at arbejde med i dybden. 

Og hvem er vi så i trommegruppen? På nuværende tidspunkt består trommegruppen af følgende; 

Bas-tenor sektion: 

  • Marie Vinter – bas
  • Jette Landspberg – Tenor

Sides

  • Allan Rasmussen
  • Per Nørklit (pause)
  • Erik Martiny
  • Niklas Vedterman Jensen
  • Dennis Jensen
  • Claus Olsen – gæstespiller
  • Karin Kell Nielsen – L/D

Side-gruppen består således stort set udelukkende af tidligere eller nuværende L/D’s, så erfaringsmassen i gruppen er solid og stor, hvilket er en stor fornøjelse og vigtigt for at kunne matche en voluminøs og rigtig godt spillende pipergruppe. 

Vi har stadig behov for flere spillere og hører meget gerne fra andre, der har lyst til at spille med i trommegruppen – både i bas/tenorsektionen og på side.

Hvad ligger så foran os? Vi havde jo alle glædet os til at træne frem mod deltagelse i konkurrencer i både Danmark og Belgien 2021, men da stort alle planlagte konkurrencer er aflyst grundet Corona træner bandet nu frem mod vores fantastiske 50 års jubilæumskoncert 18. september 2021, hvor vi håber at gense et stort publikum af både kendte og nye ansigter. 

Førstkommende store træningsdag frem mod dette bliver lørdag d. 5. juni, hvor hele bandet træner i løbet af dagen og nyder god forplejning og socialt samvær i Allans sommerhus om aftenen. 

Det bliver en god start på en fantastisk sæson I HP&D.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*