Stemningsrapport fra Danske Mesterskaber 2022 i Bjerre

Af Bente Andersen

Ved planlægningen af turen denne dag for HP&D, stod det klart i begyndelsen af ugen, at det ville blive en vejrmæssigt tilsvarende oplevelse som i 2019, – hvor jeg var med for første gang efter min lange pause fra Bandet (på mere end 20 år). 

Her skal tænkes: koldt, blæsende (nærmest kuling) og for det meste regn hele dagen. 

Alene det kunne gøre, at man overvejede at blive i sengen den dag 😊 Men nej: Greg holdt med Limousinen og han, Ulf og jeg drog mod det midt/østjyske centrum, byen Bjerre, der igennem flere år har lagt Millenium Park til oplevelserne. 

Thomas Whitelaw og Jesper Hilding Thomsen er de utrættelige arrangører af både Stouby i marts og DM Kr Himmelfartsdag, – det er enestående, hvad de får stillet op med  – gang på gang, – og bakket op af hele lokalsamfundet. De KAN noget i det område, som storbyer ikke kan, – der er et sammenhold og en sikker mening om, at det SKAL gennemføres, og vi ”får en fest ud af dagen”. 

Det skete også i år, hvor der var telt, fadøl og grill mad, – og jeg er sikker på: Hygge til langt ud på aftenen. 

Mandagen før afgang kom der besked om, at vi skulle spille i jakker, – på grund af udsigten til lave temperaturer, – og så kom der gang i indsamling af jakker fra depotet og prøvning, – bare for at finde én, som passede nogenlunde. Set i lyset af, at Bandet vist i mange år(tier) kun har spillet i vest, var det i sig selv en udfordring at finde passende størrelser. 

I Bjerre ankom vi i solskin, – men straks vi startede, styrtede det ned, og både jakker, capes og bandmedlemmers tålmodighed kom på prøve, – meldingen fra PM: ”sådan er det også i Skotland”. Og det kan han vel have ret i 😊

Spillemæssigt var det for undertegnede en ret utilfredsstillende oplevelse, alle tre konkurrencer, og PM lagde heller ikke skjul på, at det var godt, vi ikke havde brugt formuer på at udstille os så dårligt i Skotland, – der var stort set intet, der fungerede for piperne, trods stor indsats fra både dronestemmer og reedstemmer. Vi var bare ikke gode nok til at være ude i det dårlige vejr at spille, – alt gik imod, skønt en skøn nabo til Millenium Park kom og sagde, at vi gerne måtte gå ind i deres have – under halvtaget.  

Dommerne, drumming Jens Hedegaard og piping Rasmus Pape, – tog mod os til de tre konkurrencer med åbne arme (er jeg sikker på) – og stor tak til dem. 

Da HP&D spillede alle tre konkurrencer, hørte jeg desværre ingen af de andre bands, – vi spillede stort set hele tiden fra kl. 13 til kl. 16:30. Jeg er sikker på, at dommerne har været helt retfærdige.

Ved Præmieoverrækkelserne og kåring af de danske mestre 2022 var det Jens Hedegaard, som særdeles kvalificeret ledte bands og publikum igennem ”hvorfor det hele er, som det er”. Herunder, at det er 32 år siden, der var DM første gang i Århus, – og at DM dermed blev holdt for 30. gang, da der var to års Coronapause. Hvor er de 32 år blevet af?

Det Danske Mesterskab blev suverænt vundet af Holbæk Pipeband,  de vandt både March og Medley, – både drummers og pipers. 

Jens Hedegaard havde lovet lidt variation, – og til HP&Ds udelte begejstring og overraskelse vandt vores sidedrummers MSR konkurrencen, – og stor cadeau til LD Karin og side Claus Olsen, – fantastisk præstation. Piperne vandt også – så vi vandt ganske simpelt, lettere måbende, MSR konkurrencen, som Jens så fint (og trøstende) fremhævede er den sværeste konkurrence overhovedet. Det var et plaster på såret på denne på ingen måde ellers dejlige dag. 

Bernard og Charlotte var vores trofaste følgere og tilskuere – og vi ville gerne have festet igennem med dem, sammen med resten af Bjerre, – men det havde været en lang, kold dag – så efter en dejlig stor fadøl kørte bandet hjem, – mens vi lovede hinanden, at spillet skulle blive bedre og anderledes ved næste konkurrence, og så ville vi feste 😊

Vi overlod dermed trygt Bjerre til barbecue og fadøl – og at vi ville komme igen til næste arrangement. De har et fantastisk overskud, og det er dejligt at være en del af. 

At HP&D så mangler træning i at spille i uniform (jakker), at spille til konkurrence og at spille i regn og kulde med vores sækkepiber, – det er ikke arrangørernes udfordring, – det er vores. 

Tak til Thomas Whitelaw og Jesper Hilding Thomsen for endnu et arrangement, – I gør det så godt, og vi glæder os til næste gang. 

God sommer 2022. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*