Masser af aktivitet

Så er årets 2. Lyngtidende landet på din skærm. Redaktionen (Bente Andersen og Tom Harboe) håber du vil nyde de artikler, vi har samlet til dig. 

På sækkepibe- og trommescenen i Danmark har der i de forløbne 3 måneder været afholdt flere vigtige aktiviteter, som Heather Pipes & Drums har været en del af; De Danske Mesterskaber i Bjerre blev afviklet under vanskelige vejrmæssige forhold, der udfordrede den optimale præstation. Dette var forhold, som berørte alle de deltagende bands, og det krævede snarrådighed og erfaring fra deltagerne at kunne håndtere en sådan situation. Et stort tillykke til Holbæk Pipe Band som slog til endnu engang, og som efterhånden har hjemtaget den titel så mange gange, at redaktionen slet ikke har tal på det. Bente Andersen har skrevet en artikel til Lyngtidendes læsere om sine indtryk fra dagen.  

Vejret viste sig heldigvis fra sin langt mere imødekommende side, da store dele af den danske pipe band verden, sammen med en lidt mindre del af den svenske, var samlet på Kastellet for at spille sammen, og fremføre mindre individuelle koncerter for hinanden og det publikum, der var mødt frem. Lyngtidende har bedt Niels Aaboe om at skrive lidt om den dags begivenheder. På kastellet var der mange bands repræsenteret, og det samlede antal musikere så stort, at man godt kunne stille sig spørgsmålet, om pipe band miljøet på vores kanter er ved at rejse sig igen, efter en tid med nedgang i antallet af aktive udøvere. Jovist var det musikalske niveauet som sådan højere, dengang HP&D spillede i grad 2, og Holbæk i grad 3 (men godt kunne lyde som et grad 2 band), dengang tilbage i 90´erne. Men var der egentlig mange flere end i dag, der var aktivt udøvende? Alt hvad der kunne krybe og gå var aktiveret for at holde disse bands på fode, og der skulle ikke flyttes mange medlemmer mellem de forskellige bands, før der var ét, som kom i medlemskrise. Dog fornemmer redaktøren, at gennemsnitsalderen blandt udøverne i dag er stigende, og på et tidspunkt må man se i øjnene, at det ikke længere er fysisk muligt at løfte sin trommestik, eller at blæse med et tilstrækkeligt tryk, så blowpipe ventilen kan åbne sig. Vil det uundgåelige frafald ske løbende, så nye spillere kan nå at indtræde i stedet, eller vil sæbeboblen pludselig briste, og efterlade et tomrum? Ingen kan vide det.  

Arrangementet på kastellet viste, at den skandinaviske pipe band scene godt kan samles i en ikke-konkurrencemæssig sammenhæng. Konkurrence kan virke motiverende i arbejdet på at forbedre sig, men det kan også være opslidende hele tiden at blive målt og vejet, præstere sit ypperste, og leve op til sine egne og andres forventninger. Lige så motiverende konkurrencekonceptet kan være for nogle, kan det virke eksluderende for andre. Hvor der er en vinder, er der også altid en taber. Derfor er The Copenhagen Pipe Band Gathering et forfriskende nyt indslag, der kan få pipe band entusiaster til at samles om det, det hele i bund og grund handler om; Glæden ved at udøve pipe band musik i hyggeligt samvær med ligesindede.

Lyngtidende er som bekendt HP&D´s officielle medlemsblad. Det publiceres online, og alle er velkomne til at læse med. Skulle du få lyst til at udtrykke dig lidt mere nuanceret end hvad en smart punchline på Twitter eller et par overfladiske bemærkninger på FaceBook kan gøre, er du også som ikke-medlem velkommen til at komme med et indlæg. Kontakt da forinden redaktionen, så vi kan være sikre på, at artiklen vil passe til Lyngtidendes redaktionelle linje, og så du ikke skriver en artikel forgæves.

Rigtig god læselyst, og god sommer

/Tom                   

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*