Cowal var det ypperligste

Af redaktøren

Indtil for ganske få år siden blev den sidste major i sæsonen afholdt i Cowal. Det var de færreste bands, der så frem til den femte major, dels fordi den som et slags antiklimaks efter VM, og dels fordi selv forholdene under konkurrencen var så ringe. Efter adskillige års pres fra især grad 1 bands, traf RSPBA beslutningen om at erstatte Cowal med en major, som placeres tidligere i sæsonen under titlen “U.K. Championships”.

Men Cowal var meget mere end en tilfældig major. Her blev verdensmestrene kåret, før VM blev en selvstændig konkurrence i Glasgow. Det gælder stadig for danserne, at verdensmestrene kåres i Cowal. Også for solo pipers er Cowal traditionelt set meget vigtigt og har tidligere tiltrukket et meget højt antal konkurrerende. Solokonkurrencerne kunne foregå fra morgen til aften pga. det høje deltagertal, og vinderne er næsten garanteret en adgangsbillet til de to mest prestigefyldte konkurrencer inden for solo piping: Oban og Inverness.

Her ses et kort klip fra Cowal Highland gathering fra 1936.  Jeg synes, det er sjovt at, hvor meget stemningen egentlig er bibeholdt helt op i vore dage.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*