Alle bruger masker for at optræde incognito

Skrevet af: Piper Greg Aggs

I forbindelse med digitalisering af gamle dias, dukkede disse billeder op fornylig fra et glemt kapitel i min ungdomi året 1982

I 1982 arbejdet jeg over vinteren hos en møbelsnedker i Feldkirch, Østrig for at tjene til rejsen videre til Nord Afrika. 

Jeg spillede både på værtshus og på pladserne i byen i weekenderne og mødte et Schweizisk Guggamusik orkester fra Zurich, som var i gang med at varme op til den årlige Carnival. En såkaldt Fasnacht som løber hvert år fra februar til marts.

Denne katolske tradition fra det 16th århundrede er praktiseret specielt i Schwiez, Liechtenstein, Østrig og Nord Italien. 

I et afsnit om Fasnacht beskrives festivalen som  “……….the chasing away of the spirits of winter by blowing in cows horns to create sufficiently loud, weird and frightening music”.

Gade parader igennem byer med flotte kostumer er typisk opbygget omkring temaer baseret på nylige begivenheder med en satirisk drejning. (Se Gorbechov i billede) Alle bruger masker for at optræde incognito. 

Jeg syntes ikke, sækkepibe hørte rigtig hjemme i et orkester bestående meste af messing og percussion instrumenter, men min ven Bernie (flute), som for resten elskede sækkepibe musik, syntes der var plads til et nyt indspark i Pfaffiker  Seegurker. (Seacucumbers from Pfaffiker). 

Så hver weekend i flere uger optrådt jeg i gade parader og til andre optræder sammen med gruppen. Til sidste besluttede Bernie at han vil lærer at spille sækkepibe. Han bestilte et set Sinclair Pipes som jeg afhentede til ham I Edinburgh på vej rundt med Eurorail pass.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*