Her er hvad, vi byder på

Redaktionen er glade for nu at kunne præsentere det første nr. af Lyngtidende i 2022. 

Dette nummer vil bære præg af Klaus Jespersens uventede død i februar. Lyngtidende vil derfor i høj grad handle om tromning.  Som en særlig hyldest til Klaus, bringer vi en optagelse fra 1980 + noderne til den drum salute, der for redaktøren står som Klaus´ signatur nodestemme, nemlig drum saluten der i daglig tale blev kaldt  ”77´eren”. Som navnet antyder, blev den udarbejdet af Klaus i midten af 70´erne, og han benyttede den i sit drumcor hvert år fra 1977, og små 10 år frem. For bedre at kunne forstå, hvad ”77´eren” egentlig var i sin samtid, har Lyngtidende bedt tidligere LD mm. Jens Hedegaard om at præsentere ”77´eren”. I hans præsentation kan du læse om, hvad en drum salute er, og få sat Klaus´ arbejde med ”77´eren” i perspektiv.

Lyngtidende har også sat en anden af bandets tidligere LD stævne, Michael Ambech, til en snak om forskellige trommestilarter, hans overvejelser om trommestemmer og meget andet godt. 

Vi bringer også 2 artikler med forskellige indfaldsvinkler, der begge handler om Klaus Jespersen. 

Men du kan også læse artikler, der hviler på andre begivenheder, end de triste. Vores PM har skrevet en statusrapport på bandets musikalske arbejde, herunder præstationerne i den netop overståede konkurrence i Stouby. Dette kan du så supplere med nogle erindringsnedslag fra den ene af de 2 dommere, der dømte begivenhederne. Endelig har Paul sendt os en artikel der handler om netop de facetter, der gør meget af det musik der spilles på sækkepiben, så unikt. Ironisk nok kunne det se ud som om, det er de samme facetter, der kan volde hovedbrud for en LD der skriver trommestemmer til den samme musik.

Som du måske har bemærket har vi udskudt udgivelsen af dette nummer af Lyngtidende nogle dage. Det skyldes, at vi ønskede at kunne medtage reaktioner fra konkurrencen i Stouby. Det samme vil ske for Lyngtidende til juni, da vi gerne bringer indtryk fra det planlagte The Pipe Band Gathering på Kastellet, som foregår i starten af juni måned.  

God læselyst!

 

      

     

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*