Jeg skal skifte band, men hvor skal jeg spille?

Af Tue Johannesen

Dette indlæg er kommet til, fordi jeg for nyligt blev spurgt, om man kunne modtage undervisning hos os, og det korte svar er ja. Men samtidig synes jeg bare, der er andre meget vigtigere ting, man skal have med i overvejelserne, når man vil finde et band. 

Jeg tror, at når man skal finde et band, skal man i første omgang se indad og finde ud af; hvad vil jeg.

Hvor god vil du være? Vil du ud at spille på gaderne? Vil du deltage i konkurrencer? Er det uniformen, der er vigtig? Vil du spille med ligesindede? Vil du udfordres og prøve kræfter med nogle, der er bedre end dig selv? Har du råd? Er den ugentlige øveaften vigtig for dig? Vil du have styr på sækkepiben og blæsning? Vil du spille en hel masse melodier? Osv.

Men vigtigst af alt; hvad kan du?

Hvilket niveau er du på? Hvor meget tid har du til at øve dig? Hvordan er din fysik/alder? Kan du øve dig selv? Hvordan kan du indgå socialt i bandet? Transport/afstand? Rejser med bandet? Osv.

Når man så har gjort sig klog på det, kan man begynde at se på, hvad der er af bands, og hvad står de forskellige bands for. Tag f.eks. ud og besøg bandet og få en uforpligtende snak med dem.

Bare fordi der er gode spillere i et band, er det ikke ensbetydende med, at du bliver god. Du skal selv ville yde en indsats og lære at bruge den hjælp, du får. Der er ingen andre end dig selv, der kan lære dig at spille!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*