Dansk Mesterskab Bjerre 18. maj 2023

Af Piper Bente A S Andersen, HP&D

Det var meget tidligt om morgenen, da en udvidet ”flextrafik” kørte fra København og Søborg, – imod DM i Bjerre, – Jonas, Greg, Ulf og undertegnede. 

Vi glædede os, vejret tegnede godt, og vi havde haft gode øvere, – og en god optakt i Peine, med 2. og 3. plads i henholdsvis Grade 3 og Open Grade, (hvor vi i øvrigt vandt over Bra(gi)Hol(bæk)). 

Efter Pit Stop Nyborg med kaffe, lidt morgenmad – og Fish & Chips til Ulf nåede vi Bjerre og genkendelsens glæde ved de små byer og lokationer, vi kørte igennem. 

På vejen talte vi om øvelokaler, – og var omkring Bunker musik i København og kirker. Efterfølgende har præstesønnen Jonas fået øvelokale i sin lokale kirke, – og den mail blev sendt i bilen på vej mod Bjerre, – så sig ikke, at der ikke handles effektivt. 

Jeg vil gerne igen kreditere byen Bjerre og det fantastiske arbejde omkring Millenium Park, – det er helt enestående, hvad der kan arrangeres i det regi. Lokal-tv var også på banen med fantastiske interviews med utrættelige Thomas Whitelaw og Jesper Hilding Thomsen. At Thomas ved interviewet så ikke helt kunne reagere med begejstring over, at Bra(gi)Hol(bæk) vandt DM igen, tilskriver jeg jysk, underspillet begejstring 😉

Der var et fantastisk telt stillet op, der var barbecue, øl og vand, så alt spillede perfekt. Karin, Erik, Charlotte, Bernard og jeg var som sædvanlig de sidste band folk, der forlod pladsen, – og det er simpelthen fordi, det er så hyggeligt i Bjerre med gode folk. 

Hvad fik Bandet så med sig hjem fra DM 2023: 

  • Jo: vi fik Danmarksmestrene i Pipe Band Bas og Tenor, – og det er da helt utroligt, Camilla Christensen har ikke engang spillet Tenor én sæson, – og det har Allan Rasmussen heller ikke på Bas. Stor applaus og hjertelig tillykke til dem, – at de kan vinde det, kun to personer, – det viser overskud og musikalitet, (og at tenor drum flourishing ikke altid er en nødvendighed 😉). 
  • Så fik vi også med hjem, at Bandet har brug for at komme i ”final tuning”, – det passer os ikke at stå på ét sted, – vi skal hen der, hvor vi kan ”sætte os helt op til konkurrencen”, hvor vi koncentrerer os og kommer helt i fokus. Det manglede vi helt klart at gøre i Bjerre, – skønt alt ellers virkede perfekt. Derudover kunne Ralph også gerne mangle en ekstra dronestemmer, – så han selv kunne få lov til at spille med. Vi er stadig meget glade for, at Bernard var med os i Peine og hjalp både med chanters og droner, – det er guld værd at have den funktion med. 
  • Vi fik gode både mundtlige og skriftlige Dommer kommentarer med på vejen, der giver inspiration til det videre arbejde på både Piper og Tromme siden. Stor tak til og for dem. 

Dommerne Tom Harboe og Michael Ambech gjorde det professionelt og rigtig godt, og det var tydeligt, at de godt kunne lide det. Michael hjalp os derudover med at komme på plads på stregen, – (første gang var vi så glade for at spille op til stregen, så vi gik for langt, – og det rettede han os op på anden gang).

Og et stort tillykke til Bra(gi)Hol(bæk) med det flotte DM-resultat for, – jeg ved ikke hvilken gang, – I har fortjent det. Jeg tænker, I skal gå ”all in” og finde jer et samlet navn, kan I se 😊 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*