Alternativ nekrolog over Kaj Framke

Fra venstre: Peter. Kaj og Bendix

Kaj Framke 1975 – 2022

 

Alternativ Messenger nekrolog over Kaj Framke:

Bendix:
Hej Michael (Ambech) – Engang her i løbet af foråret hvor vi mødes, fortalte du mig, at Kaj var alvorlig syg. Kaj havde fået en kræftsvulst i hjernen – desværre døde Kaj Framke den 8. juli 2022, 46 år gammel.

Michael, hvornår og hvordan lærte du Kaj at kende?


Michael:
Ja, det var trist og ALT for tidligt. 😔På en eller anden mærkelig måde føles det som om Kaj har været til stede i hele min pibe band karriere 🤔 Jeg lærte ham dog først rigtig at kende omkring år 1999. Dér indgik Lochlann pipe band og Heathers B-band et samarbejde, der hurtigt førte til et permanent setup. Jeg havde godt lagt mærke til Kaj inden, da han havde en tendens til at stikke ud i mængden. Kaj var et unikum 😊


Bendix:
Ja et unikum, det må være det rette ord for Kaj. Jeg kan huske at have hørt om Kaj, før jeg mødte ham. Og nej, det var ikke inden for sækkepibeverden. Jeg talte med en kollega på mit, dengang, forholdsvis nye arbejde. Min kollega nævnte at han kendte til en anden sækkepibespiller, en person som han kendte fra sin tid på Universitetet. Kaj var navnet – hvilket ikke sagde mig noget dengang, men kort tid efter mødte jeg faktisk Kaj Framke. Og ja, min kollega beskrev ham, også dengang, som lidt af et unikum. 

Personlig vil jeg selv huske Kaj for især to emner. 1: Vores fælles interesse for pipe band og dennes musik, hvor jeg har haft mange sjove og hyggelige timer sammen med Kaj. 2: Kajs, i min optik, noget ekstreme politiske holdning. Hvor man ikke skulle stemme meget til højre for liste A, uden at få et par eder med på vejen.

Hvad vil du huske Kaj for?


Michael:
Kaj havde en skarp tunge – og en skarp pen. Ingen tvivl om det 😂 Men den skarpe pen blev også brugt til andet end politiske diskussioner. Han havde for eksempel en fremragende øl-blog, hvor hans skriveevner virkelig kom til sin ret. Den besøgte jeg tit, når jeg skulle prøve en ny øl. Han formåede dog stadig at blande øl og politik sammen en gang imellem 😂 

Jeg har mange gode minder om Kaj. At han var en skæv personlighed var noget, man opdagede hurtigt. Også selv om man ikke nødvendigvis talte samme sprog som Kaj. 

Jeg husker særligt én situation fra bandets Taiwan koncerttur, der illustrerer dette meget godt. Vi havde en lydtekniker tilknyttet, der ikke talte et ord engelsk. En af dagene var vi (endnu engang) ankommet til en eller anden gigantisk koncertsal. Den var ekstremt flot og lige til at tage billede af. Så det prøvede Kaj på. Han stod midt på scenen med sit kamera, men hver gang han ville tage et billede gik hele(!) lyset i salen ud. Kort efter fandt Jens Hedegaard vores taiwanesiske lydtekniker på gulvet i kontrolrummet – flad af grin, mens han pegede ned på Kaj 😂😂😂

En anden situation jeg også husker, hvor Kajs skæve personlighed virkelig kunne folde sig ud, var bandets legendariske bandweekend, hvor der ud af ingenting opstod en ide om at afholde gæt og grimasser baseret på palindromer. Ord, der kan læses forfra og bagfra og bogstavmæssigt mødes på midten. “Slip en snepils” for eksempel. Kaj var en veritabel fontæne af palindromer ved denne lejlighed 😂😊😊


Bendix:
Ja sprog i det hele taget, var noget som havde Kajs store interesse. Jeg husker engang, på en fælles gåtur på en bandweekend, at Kaj fortalte om sammenhængen og forskellighederne i de europæiske sprog – hvor jeg ærlig talt blev noget imponeret. 

En anden historie om Kaj, er omkring hans deltagelse i X-factor. Kaj dukkede op til sangkonkurrencen iført en militæruniform fra Sovjetunionens tid, og sang en russisk folkesang. Husker den ene dommer blot udtalte “Nej, det mener du bare ik’?” med hentydning til Kajs hyldest af den Røde hær. Men sådan var Kaj, med kant på, lidt nørdet og ikke bange for at optræde med det.


Michael:
Jeg var kortvarigt forbi Kajs gravølsarrangement. Kaj havde selvfølgelig sørget for playliste med hans yndlingsmusik. 😂💪

Meget rammende står der på Kajs gravsten “I’m not a wannabe. I am who I want to be.”

Dét var han! Æret være Kajs minde! 💪


Bendix:
Kajs urne er blevet sat ned i familiegravstedet på Hvalsø Kirkegård. 

Kaj efterlader sig to børn.

Tak for mange grin, sjove timer og gode historier – og ikke mindst tak for musikken.

Hvil i fred.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*